Uraganul Lorenzo a măturat insulele Azore şi a distrus zonele de coastă. Se îndreaptă acum spre Irlanda
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Uraganul Lorenzo a măturat insulele Azore şi a distrus zonele de coastă. Se îndreaptă acum spre Irlanda

Marea Britanie si Irlanda se pregătesc să înfrunte uraganul Lorenzo, care va trece mai întâi pe la irlandezi, apoi va afecta Ţara Galilor şi vestul Angliei. Retrogradat la categoria 1 pe o scara cu 5 trepte, Lorenzo îşi va reveni şi se va transforma în ciclon tropical puternic.

Lorenzo vine cu temperaturi la pragul de îngheţ şi rafale de vânt cu viteze care ating 100 de km pe oră. Meteorologii avertizează că vor fi pene de curent, probleme de transport pe căile rutiere, feroviare şi de feribot.

În drum spre Irlanda, Lorenzo a măturat insulele Azore şi a distrus zonele de coastă din paradisul acestui arhipelag portughez. A fost cod roşu acolo, cu rafale de vânt de până la 160 de km pe oră şi valuri înalte de 20 de metri.

În urmă a rămas dezastru. Lorenzo a culcat la pământ ce a întâlnit în cale şi a împrăştiat resturi de construcţii, bucăţi de arbori şi stâlpi de electricitate. În mijlocul peisajului dezolant, oamenii încearcă să vadă ce se mai poate salva.

Vasco Cordeiro, şeful guvernului local din Insulele Azore: "În acest moment e imposibil de făcut o evaluare. Dar pentru cei care vad imaginile, e evident că portul e complet distrus."

Pe toată durata furtunii, traficul aerian a fost suspendat în Azore, şcolile şi clădirile administrative - închise, iar localnicii avertizaţi să rămână în case până va trece pericolul.

Acum, situaţia a revenit la normal pentru cei 250.000 de oameni care trăiesc în arhipelag.

Similare
RECOMANDĂRI