Un cetăţean francez a fost condamnat la moarte în Indonezia pentru trafic de droguri
Sursa foto:ARSYAD ALI / AFP Vizualizari:

Un cetăţean francez a fost condamnat la moarte în Indonezia pentru trafic de droguri

Un cetăţean francez a fost condamnat la moarte de către un tribunal din Indonezia, luni, 20 mai, pentru trafic de droguri. Acesta nu este primul caz, însă este o decizie neaşteptată, deoarece depăşeşte ceea ce a cerut procuratura.

Douăzeci de ani de închisoare şi o amendă de 700 de mii de dolari este ceea ce a cerut procuratura împotriva lui Felix Dorfin. Cu toate acestea, judecătorul curţii Mataram de pe insula Lombok, a decis altfel luni. Francezul este condamnat la moarte. Este o decizie neaşteptată, chiar dacă în Indonezia, se întâmplă ca magistraţii să nu respecte întotdeauna cererile.

La sfârşitul lunii septembrie 2018, Felix Dorfin a fost arestat când a coborât din avionul de pe Aeroportul Lombok, o insulă turistică în apropiere de Bali. Autorităţile vamale au găsit 3 kg de ecstasy, amfetamină şi ketamină ascunse în valiza francezului. Această cantitate mare de droguri constituie un factor agravant care a fost în defavoarea acuzatului, originar din nordul Franţei.

O altă circumstanţă agravantă este faptul că bărbatul de 35 de ani a încercat să scape de două ori. Prima sa încercare de evadare a avut loc în timpul arestării sale la sfârşitul anului 2018, iar următoarea în ianuarie 2019. După 11 zile, acesta a fost prins pe 1 februarie într-o pădure, din nordul insulei, în care se ascundea.

Felix Dorfin este al doilea francez condamnat la moarte pentru traficul de droguri din Indonezia, ţară care a făcut ca lupta împotriva drogurilor să fie prioritară. Mai multe execuţii ale traficanţilor au avut deja loc. Dar din 2016, pedeapsa cu moartea nu mai este aplicată. Serge Atlaoui, primul cetăţean francez condamnat la moarte, cel pe care autorităţile îl descriu drept curier, este încă încarcerat, relatează RFI.
Similare
RECOMANDĂRI