Ucraina: Fără autoizolare pentru străinii cu test CoVid-19 negativ efectuat după trecerea frontierei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ucraina: Fără autoizolare pentru străinii cu test CoVid-19 negativ efectuat după trecerea frontierei

Cabinetul de miniştri al Ucrainei a anulat autoizolarea sau observarea obligatorie a cetăţenilor străini care intră pe teritoriul Ucrainei, dacă deţin un rezultat negativ al testării reacţiei în lanţ a polimerazei (PCR) pentru COVID-19, efectuată după trecerea frontierei de stat.

Cabinetul a aprobat modificarea regulilor de intrare pentru străini pe 25 iunie, potrivit Agenţiei de Stat pentru Dezvoltarea Turismului din Ucraina, scrie moldovabusiness.eu.

Guvernul ucrainean a oferit, de asemenea, detalii despre cerinţele pentru poliţele de asigurare ale străinilor şi apatrizilor care trec frontiera de stat a Ucrainei.

O poliţă trebuie emisă de o companie de asigurări care este înregistrată în Ucraina sau de o companie de asigurări străine care are un birou reprezentativ în Ucraina sau o relaţie contractuală cu un partener de asigurare (o organizaţie de gestionare a sănătăţii) din Ucraina.

Poliţa trebuie să acopere costurile asociate tratamentului COVID-19, observării şi întregii durate a şederii în Ucraina.

În lipsa testării, cetăţenii care vin în Ucraina din ţările din „zona roşie” (cele mai grave regiuni afectate de COVID-19) trebuie să se supună observaţiei timp de 14 zile sau să utilizeze aplicaţia de urmărire prin GPS

Dacă un călător ajunge din zonele „verzi” (regiunile cele mai puţin afectate de COVID-19), acesta poate să treacă frontiera fără obstacole atunci când deţine o poliţă de asigurare.

Similare
RECOMANDĂRI