SUA oferă un nou ajutor militar Armatei Ucrainei în războiul cu forţele pro-ruse
Vizualizari:

SUA oferă un nou ajutor militar Armatei Ucrainei în războiul cu forţele pro-ruse

Pentagonul a înştiinţat Congresul Statelor Unite ale Americii cu privire la o nouă tranşă a ajutorului militar acordat Ucrainei în conflictul cu forţele separatiste pro-ruse susţinute de Federaţia Rusă.

Potrivit celor de la CNN, Pentagonul a precizat că Ucraina a făcut progresele necesare în ceea ce priveşte reformele instituţiilor cheie, justificându-se astfel acordarea a încă 125 de milioane de dolari pentru asistenţă militară.

Pachetul reprezintă a doua jumătate a celor 250 de milioane de dolari pe care SUA i-au acordat în acest an forţelor Ucrainei, aflate în conflict în Donbas cu separatiştii pro-ruşi susţinuţi de Federaţia Rusă.

Iniţial ajutorul militar fusese blocat de către SUA care a solicitat Kievului implementarea unor reforme în instituţiile importante ale Ucrainei. Ajutorul fusese deblocat la mijlocul lunii septembrie a anului trecut de către Administraţia de la Casa Albă.

Noul pachet de asistenţă militară include sisteme radar, echipamente împotriva artileriei, sisteme de comunicaţii, zeci de ambulanţe, armament, dar şi două bărci de patrulare operate de Marina Statelor Unite.

Se pare că ar fi vorba de bărci de patrulare Mark VI. Acestea sunt considerate deosebit de importante de către Kiev, având în vedere tensiunile dintre Ucraina şi Rusia în Marea Neagră, dar şi în Marea Azov.

Conflictul cu separatiştii proruşi din estul Ucraina s-a soldat din 2014 până în prezent cu circa 13.000 de morţi.
Un purtător de cuvânt al Pentagonului nu a dorit să ofere mai multe informaţii cu privire la a doua tranşă a ajutorului militar oferit Ucrainei.

Similare
RECOMANDĂRI