Seulul va încerca să se întâlnească din nou cu Phenianul pentru a revigora dialogul cu SUA
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Seulul va încerca să se întâlnească din nou cu Phenianul pentru a revigora dialogul cu SUA

Coreea de Sud va încerca să aibă în acest an noi întâlniri cu vecinul său din nord, inclusiv summituri, pentru a strânge legăturile bilaterale şi a revigora dialogul între Phenian şi Washington privind denuclearizarea după eşecul reuniunii de la Hanoi dintre liderul american, Donald Trump, şi cel nord-coreean, Kim Jong Un, transmite EFE, care citează un document publicat marţi de guvernul sud-coreean.

"În strânsă cooperare cu SUA, vom impulsiona organizarea de convorbiri intercoreene pentru a ajuta Coreea de Nord şi Statele Unite să se întâlnească din nou şi să ajungă la un acord privind denuclearizarea şi măsurile corespunzătoare", arată o strategie pentru 2019 publicată de Ministerul Unificării de la Seul.

Ministerul, însărcinat cu gestionarea relaţiilor cu Phenianul, adaugă că va continua să acţioneze în direcţia unei comunicări strânse între liderii celor două Corei pentru consolidarea legăturilor şi realizarea păcii în peninsulă. Seulul şi Washingtonul au rămas tehnic în stare de război cu Phenianul de la jumătatea secolului trecut.

Pe de altă parte, un consilier special al preşedintelui sud-coreean, citat de Reuters, consideră că Statele Unite ar trebui să vizeze o denuclearizare graduală a Coreei de Nord deoarece o strategie de tipul "totul sau nimic" nu va ajuta la depăşirea impasului intervenit în cursul negocierilor.

Moon Chung-in, un consilier special pentru securitate naţională al preşedintelui Moon Jae-in, a declarat marţi că ambele părţi au fost de vină pentru eşecul discuţiilor, dar Statele Unite par că şi-au înăsprit brusc poziţia şi au cerut denuclearizarea completă a Coreei de Nord în ciuda sugestiilor anterioare că ar putea fi de acord cu o abordare pe etape.

"Statele Unite au adresat cereri excesive Coreei de Nord pentru a ajunge la un acord important, în timp ce liderul nord-coreean a fost prea încrezător că va putea să-l convingă pe Trump să-i dea ce doreşte prin închiderea complexului nuclear principal Yongbyon, a spus Moon Chung-in.
Similare
RECOMANDĂRI