Preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski a vizitat, în premieră, graniţa administrativă cu Crimeea anexată de Rusia
Sursa foto:nguoivietodessa.com Vizualizari:

Preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski a vizitat, în premieră, graniţa administrativă cu Crimeea anexată de Rusia

Preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski s-a deplasat la sfârşitul săptămânii trecute în regiunea Herson, unde a vizitat punctul de trecere Ciongar la graniţa administrativă cu Crimeea anexată de Rusia, informează mass-media ucrainene, între care agenţia de presă Unian şi portalul Korrespondent.

Aceasta este prima vizită a unui preşedinte ucrainean la graniţa administrativă cu peninsula Crimeea ocupată de Rusia din 2014, notează în acest context media de la Kiev.

Zelenski s-a informat la faţa locului de condiţiile în care ucrainenii trec prin acest punct de control încă incomplet amenajat pentru a ajunge în Crimeea şi invers. El a şi discutat cu mai mulţi cetăţeni care se îndreptau spre peninsula anexată de Rusia.

Cu această ocazie, Vladimir Zelenski l-a prezentat pe noul reprezentant al preşedinţiei ucrainene pentru relaţiile cu Crimeea şi a numit un nou şef al regiunii Herson în persoana lui Iuri Gusev, fost ministru adjunct al apărării.

Preşedintele ucrainean a trasat în faţa noii conduceri a regiunii sarcina echipării complete a punctelor de trecere între Herson şi Crimeea - Ciongar şi Kalanciak - până în data de 20 decembrie. Obiectivul este ca cele două puncte de control să devină o „vitrină a Ucrainei europene”, relatează Agerpres.
Similare
RECOMANDĂRI