Preşedintele Lituaniei: Niciun om lucid nu ar putea crede că acel video cu Svetlana Tihanovskaya a fost distribuit voluntar
Vizualizari:

Preşedintele Lituaniei: Niciun om lucid nu ar putea crede că acel video cu Svetlana Tihanovskaya a fost distribuit voluntar

Preşedintele Lituaniei Gitanas Nausėda nu crede că înregistrarea video, în care apare Svetlana Tihanovskaya citind de pe o foaie şi îndemnând protestatarii din Belarus să renunţe, ar fi fost filmată şi distribuită în mod voluntar.

Într-o reacţie pe Facebook, preşedintele Lituaniei, ţară în care contracandidata lui Alexandr Lukaşenko s-a refugiat, dă de înţeles că Tihanovskaia a făcut acea declaraţie sub presiune.

„Nici un om lucid nu ar putea crede că mesajul video al Svetlanei Tihanovskaya a fost distribuit voluntar. Aceasta este încă o dovadă a metodelor utilizate pentru a rupe spiritul naţiunii. Am asistat la astfel de metode în ultimele săptămâni.

Acum, Svetlana Tihanovskaya trebuie să se refacă şi să îşi revină din şocurile şi încercările prin care a trecut. Lituania va oferit întotdeauna refugiu forţelor  hotărâte să construiască libertate şi democraţie.  Voi discuta astăzi despre ultimele evoluţii din Belarus cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel”, a scris Gitanas Nausėda.

De asemenea, menţionăm că, în mediul online au apărut unele fotografii care ar demonstra că Tihanovskaya a fost filmată în biroul preşedintei Comisiei Electorale Centrale din Belarus, Lidia Ermoşina.

Pe mai multe platforme de socializare au apărut poze, în care anturajul în care a fost filmată Svetlana Tihanovskaya, pare să fie acelaşi în care apare, în mai multe poze, preşedinta CEC din Belarus. Se pare că este vorba despre aceeaşi canapea din piele verde pe care apare  preşedinta CEC în timp ce dă un interviu.Amintim că surse apropiate Svetlanei Tihanovskaya au declarat că înregistrarea acesteia a fost făcută sub presiune şi că plecarea ei din Belarus nu a fost una liberă.

 

VIDEO. Svetlana Tihanovskaya, refugiată în Lituania, se adresează protestatarilor din Belarus, citind de pe foaie: „Nu vreau sânge şi violenţă”


De asemenea amintim că marţi, Svetlana Tihanovskaya a fost la CEC pentru a depune o plângere. Ulterior, aceasta a fost de negăsit. Azi-dimineaţă a fost anunţat că Tihanovskaya se află în Lituania şi este în siguranţă. În mediul online au apărut două înregistrări cu Tihanovskaya: în una din înregistrări aceasta explică de ce a părăsit Belarus, iar într-o altă înregistrare, aceasta citeşte de pe foaie un mesaj, prin care îndeamnă protestatarii din Belarus să se retragă.
 
Similare
RECOMANDĂRI