Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Polonia are de astăzi guvern minoritar după un controversat vot pentru drepturile animalelor

Coaliţia de guvernare din Polonia s-a destrămat peste noapte. Asta după un controversat vot pentru drepturile animalelor şi care interzice, printre altele, creşterea animalelor pentru blană. Partenerii principalului partid, “Lege şi Justiţie”, au votat împotrivă, aşa că de astăzi la Varşovia este un guvern minoritar.

Deputaţii polonezi au adoptat aseară o serie de măsuri pentru protecţia animalelor care, printre altele, vor interzice crescătoriile de animale pentru blană şi sacrificiul ritualic şi opreşte implicit exporturile de carne kosher şi halal. Votul a trecut dar a fost boicotat de 40 de deputaţi din coaliţia de guvernământ lucru care a înfuriat partidul Lege şi Justiţie, principala forţă a ţării.

Ryszard Terlecki, vicepreşedintele Parlamentului: "Dacă se va dovedi că nu se poate lucra, nu se pot face legi cu acest guvern, atunci alegerile anticipate devin o necesitate”.

Dacă se va ajunge acolo urmează să se decidă luni după consultări între cele trei partide. Controversata lege este însă aspru contestată de fermieri, care au organizat proteste la Varşovia. Ei spun că zeci de mii de ferme ar intra în faliment şi sute de mii de oameni ajung pe drumuri. Polonia este al treilea producător de blană din lume şi cel mai mai mare exportator de carne kosher către Israel şi comunităţile evreieşti europene.

Similare
RECOMANDĂRI