Nicolae Ceauşescu – promovat în metroul din Moscova ca ”model de viaţă sănătoasă”
Sursa foto:paginaderusia.ro Vizualizari:

Nicolae Ceauşescu – promovat în metroul din Moscova ca ”model de viaţă sănătoasă”

Metroul din Moscova este în aceste zile scena unei campanii care foloseşte trenuri tematice cu imagini menite a ilustra diferite mesaje pentru cei care circulă cu metroul.

”Aşa se face că există un tren Oleg Tabakov (Oleg Pavlovici Tabakov, actor sovietic şi rus şi directorul artistic al Teatrului de Artă din Moscova – n.r.), cu portrete ale lui Oleg Pavlovici în fiecare vagon, fotografiile sale în diferite roluri în teatru şi cinema, etc. Şi o mulţime de alte trenuri tematice. Nimeni nu este atent”, scrie utilizatorul Facebook, Tatiana Tanja Yarikova, citată de paginaderusia.ro.

Nu mică i-a fost mirarea Tatianei când a descoperit în trenul tematic numit ”Sănătate” o imagine cu soţii Ceauşescu în costume de baie, probabil dintr-unul din concediile în care mergea cuplul dictatorial şi care a fost dată publicităţii abia după 1989.

Utilizatorul Facebook continuă: ”Pe pereţi ne sunt înfăţişaţi sportivi cu muşchi, campioni, din anumite motive Brejnev şi Hruşciov şi … n-o să vă vină să credeţi Ceauşescu! Cine vine cu toate ideile acestea şi pe cine plătim pentru astfel de prostii ?! Poate e suficient să înfrumuseţăm Moscova…?

Textul de pe afişul dedicat cuplului Ceauşescu spune: ”Nicolae Ceauşescu avea grijă de sănătatea sa. O mândrie separată a familiei secretarului general al Partidului Comunist român îl reprezantau băile cu robinete, duşuri şi veceuri de aur, piscina şi salonul-spa, cinematograful personal şi sera cu plante exotice. Peste tot acest teritoriul defilau păuni…”

Similare
RECOMANDĂRI