Ministrul de Interne al Italiei, Matteo Salvini, anunţă că va limita "importurile de sclavi" din România şi Bulgaria
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministrul de Interne al Italiei, Matteo Salvini, anunţă că va limita "importurile de sclavi" din România şi Bulgaria

Ministrul de Interne al Italiei, Matteo Salvini, face apel la autorităţile din România şi Bulgaria să controleze mai strict mijloacele de transport şi persoanele care părăsesc ţara, transmite News.ro. Discuţia privind statutul muncitorilor are loc în contextul unui grav accident rutier petrecut ieri în regiunea Foggia, în care au murit 12 lucrători sezonieri. Cu toţii se aflau într-o furgonetă cu numere de înmatriculare bulgare, care a intrat în coliziune cu un camion.

Peste 200 de muncitori imigranţi din sudul Italiei au organizat astăzi un marş de protest, scandând "Nu sclaviei!".

Tragicul eveniment de ieri a declanşat o discuţie mai largă în Italia privind statutul muncitorilor imigranţi.

Deseori, imigranţii africani de pe câmpurile din Italia au alături muncitori români, bulgari sau polonezi.

"Este o problemă a mafiei. În Foggia... este o criminalitate mafiotă pe care intenţionez să o elimin stradă cu stradă, oraş cu oraş, prin toate căile legale posibile", a declarat Matteo Salvini, conform thelocal.it.

Vorbind despre reţelele mafiote, el a afirmat: "Dacă nu ar fi mii de persoane disperate care pot fi exploatate, ei nu ar putea face afaceri".

Salvini şi-a anunţat intenţia de a limita "importurile de sclavi" din România şi Bulgaria şi a făcut apel la politicienii din cele două ţări să controleze mai strict mijloacele de transport şi persoanele care părăsesc ţara.

"Recent, au fost sechestrate 300 de vehicule de către poliţia vamală, majoritatea dintre ele fiind înregistrate în Bulgaria, fără asigurare”, a indicat ministrul.

Salvini a menţionat că există doar 116 ofiţeri pentru a controla drumurile din Foggia.

Similare
RECOMANDĂRI