Jaroslaw Kaczynski: Rusia atacă acolo unde vede un punct slab şi o şansă de victorie
Vizualizari:

Jaroslaw Kaczynski: Rusia atacă acolo unde vede un punct slab şi o şansă de victorie

Rusia „atacă acolo unde vede un punct slab şi o şansă de victorie”, a declarat Jaroslaw Kaczynski, liderul partidul naţionalist-conservator din Polonia "Dreptate şi Justiţie" (PiS).

„A fost cazul Crimeei şi al estului Ucrainei. Cu toate acestea,[Rusia] are probleme oriunde apare o rezistenţă puternică, chiar şi diplomatică ", a precizat acesta într-un interviu pentru ziarul german Bild, transmite Radio Polskie, potrivit Defense Romania.

El a subliniat că această situaţie se aplică şi Poloniei şi statelor baltice, motiv pentru care este importantă prezenţa trupelor NATO pe teritoriul acestor ţări.

„Germania trebuie să trimită mai multe trupe, în special în ţările baltice. În Polonia, trecutul istoric atestă prezenţa în ţara noastră a mai multor trupe germane. Germania trebuie să ţină cont de acest lucru. Cu toate acestea, un lucru este cunoscut cu certitudine: avem nevoie forţele de reacţie rapidă ale NATO în Europa de Est ”, spune Jaroslav Kaczynski.

Jaroslav Kaczynski  a fost întrebat, în cadrul interviului, dacă crede că fratele său, Lech Kaczynski, „a murit în urma unei tentative de asasinat comandată de Putin”, la care Jaroslav Kaczynski a răspuns: „Problema principală este că Rusia nu a returnat încă avionul, deci acest lucru nu poate fi niciodată investigat în mod corespunzător ".

El a mai adăugat că sunt în curs de desfăşurare două investigaţii, care ar trebui să clarifice toate cauzele posibile care au dus la producerea incidentului. „Aş putea vorbi cu preşedintele Putin despre moartea fratelui meu. Dar mai întâi aş dori să aducem în ţara epava avionului ”, a spus Kaczynski.

Similare
RECOMANDĂRI