Israelul va continua ''să acţioneze'' în Siria împotriva Iranului
Sursa foto:Vocativ Plus Vizualizari:

Israelul va continua ''să acţioneze'' în Siria împotriva Iranului

Israelul va continua ''să acţioneze'' împotriva Iranului în Siria, au avertizat duminică doi miniştri israelieni, după aproape o săptămână de la un atac atribuit statului evreu şi care a costat viaţa a şapte iranieni în ţara vecină cuprinsă de război, relatează Agerpres.

Teheranul, inamic declarat al Israelului, este unul dintre principalii aliaţi ai lui Bashar Al-Assad în conflictul din Siria şi a avut un rol important în recentele victorii ale trupelor guvernamentale, scrie sursa citată.

''Vom continua să acţionăm împotriva unei implantări militare a Iranului în Siria care constituie o ameninţare pentru securitatea Israelului'', a avertizat Gilad Erdan, ministru al securităţii interne şi membru al cabinetului restrâns, la radioul militar.

Ministrul educaţiei Naftali Bennett, şi el membru al cabinetului israelian restrâns, a afirmat la rândul său că Israelul îşi rezervă ''o libertate de acţiune totală''.

''Nu-i vom permite Iranului să se implanteze în Siria. Frontiera noastră de nord nu poate deveni un loc de joacă pentru Bashar Al-Assad (preşedintele sirian)'', a adăugat el.

Două ţări se află la graniţa de nord a Israelului, Siria şi Liban, unde este activă mişcarea şiită libaneză Hezbollah, un alt inamic al statului evreu.

Aceste ameninţări au fost reiterate la o zi după loviturile aeriene americane, franceze şi britanice împotriva mai multor obiective din Siria care au legătură cu programul chimic al regimului. Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a dat asigurări în legătură cu sprijinul său ''total'' faţă de această operaţiune.

De la izbucnirea războiului în Siria, Israelul are grijă să nu fie antrenat în conflict, dar a bombardat zeci de obiective, poziţii ale regimului sirian sau convoaie cu arme cu destinaţia Hezbollah.
Similare
RECOMANDĂRI