Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Încă două persoane otrăvite cu Noviciok. Cazurile, semnalate la distanţă mică faţă de locul unde a fost găsit Serghei Skripal

Agentul neurotoxic Noviciok a revenit în Marea Britanie. Poliţia a confirmat că un cuplu de britanici care a început ieri să se simtă rău a fost otrăvit cu aceeaşi substanţă folosită în cazul Skripal. Oficialii dau asigurări că riscul pentru public rămâne extrem de scăzut.

Dawn Sturgess şi Charlie Rowley sunt în spital în stare critică. Cei doi au început să se simtă rău când erau acasă, în Amesbury, sudul Angliei.

Rezultatul analizelor a pus în alertă autorităţile.

Neil Basu, şeful Poliţiei antitero: "Am primit rezultatele analizelor, care arată că cele două persoane au fost otrăvite cu agentul neurotoxic Noviciok".

Este aceeaşi otravă folosită acum patru luni împotriva fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale, Iulia.

De altfel, actualul incident a avut loc la doar 12 km de locul unde au fost găsiţi ruşii.

Oficialii dau asigurări că au fost pregătiţi şi că publicul este în siguranţă.

Sally Davies, directorul medical al Angliei: "Vreau să dau asigurări că riscul pentru public este scăzut. Ca şi înainte, sfatul meu este să vă spălaţi hainele şi să curăţaţi toate obiectele personale. Pantofii şi genţile, de exemplu, puteţi să le ştergeţi cu şerveţele umede".

Nu este clar unde au fost contaminaţi cei doi britanici. Cu o zi în urmă, ieşiseră cu mai mulţi prieteni la cumpărături şi să bea ceva la o terasă.

Ancheta este condusă de unitatea antitero a poliţiei britanice, iar ministrul de Interne a convocat astăzi o reuniune a Comitetului de urgenţă al guvernului.

Similare
RECOMANDĂRI