Fost comandant al batalionului Vostok recunoaşte că separatiştii pro-ruşi ucideau civili în Donbas
Sursa foto:KyivPost Vizualizari:

Fost comandant al batalionului Vostok recunoaşte că separatiştii pro-ruşi ucideau civili în Donbas

Alexander Khodakovsky, fost comandant al batalionului Vostok şi fost ministru al securităţii aşa-numitei Republici Populare Doneţk (DPR), a descris modul în care separatiştii pro-rusi din DPR, susţinuţi de Rusia, au ucis civili, potrivit Ukraine Today.org.

Fostul comandant al batalionului Vostok a făcut dezvăluirile despre modul în care separatiştii pro-ruşi din DPR au ucis oameni nevinovaţi, într-un interviu cu jurnalistul şi bloggerul ucrainean Denis Kazansky.

Khodakovsky a descris în cadrul interviului cu Denis Kazansky o scenă în care separatiştii pro-ruşi au oprit o maşină cu trei civili la un punct de control din Donbas. Ulterior, au furat maşina şi au împuşcat oamenii, în cea mai apropiată pădure. O altă situaţie descrisă de fostul comandant al batalionului Vostok a fost când mai mulţi separatist au jefuit un bărbat şi l-au împuşcat în cabana sa.

Alexander Khodakovsky, fost angajat al Serviciului de Securitate din Ucraina, încă din primele zile ale războiului hibrid al Rusiei împotriva Ucrainei, a fost unul dintre liderii militanţilor pro-ruşi din Donbas.

Khodakovsky a fondat batalionul Vostok şi a devenit liderul acestuia. Ulterior a fost înlăturat din toate funcţiile oficiale din aşa-numita Republica Populară Doneţk.

Khodakovsky încă susţine ideea de alipire a Donbasului la Rusia.

Similare
RECOMANDĂRI