Ford reduce aproximativ 10% din forţa de muncă la nivel global, într-un proces de restructurare
Sursa foto:Ford Vizualizari:

Ford reduce aproximativ 10% din forţa de muncă la nivel global, într-un proces de restructurare

Ford Motor a anunţat că va reduce aproximativ 10% din forţa de muncă la nivel global, până la sfârşitul lunii august. Mişcarea face parte dintr-un proces amplu de restructurare, ce va asigura economii anuale de 600 de milioane de dolari pentru producătorul american, informează agenţia Reuters, citată de Mediafax.

Directorul executiv al Ford, Jim Hackett, a transmis printr-un e-mail adresat angajaţilor că restructurările includ atât achiziţii facultative, cât şi disponibilizări.

Un purtător de cuvânt a confirmat efectele asupra locurilor de muncă. Aproximativ 2.300 de persoane, dintre cele 7.000 afectate, sunt angajate în Statele Unite, a menţionat acesta.

Jim Hackett a subliniat că vor fi reduse aproximativ 20% dintre posturile managerilor de nivel superior, într-o mişcare menită să reducă birocraţia şi să asigure rapiditate şi eficienţă în adoptarea deciziilor.

"Pentru a reuşi în această industrie competitivă şi pentru ca Ford să fie una dintre companiile câştigătoare în contexul unui viitor aflat în continuă schimbare, este necesară o reducere a birocraţiei, rapiditatea proceselor decizionale, concentrarea asupra muncii calitative şi reducerea costurilor", a scris Hackett în e-mail.

Notificarea angajaţilor afectaţi din regiunea Americii de Nord va începe marţi şi va fi finalizată până pe 24 mai, a adăugat acesta.

Lucrările de restructurare vor continua în Europa, China şi America de Sud şi se aşteaptă să fie finalizate până la sfârşitul lunii august.

Similare
RECOMANDĂRI