Emmanuel Macron ameninţă cu raiduri în Siria dacă se va descoperi că guvernul foloseşte arme chimice
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Emmanuel Macron ameninţă cu raiduri în Siria dacă se va descoperi că guvernul foloseşte arme chimice

Preşedintele francez Emmanuel Macron a ameninţat că va „ataca” Siria dacă vor fi găsite dovezi că guvernul sirian foloseşte arme chimice împotriva cetăţenilor, transmite BBC News.

„Vom ataca locurile din care se fac aceste lansări sau acolo unde sunt organizate”, a spus preşedintele francez, adăugând şi că serviciile secrete franceze nu au găsit până acum dovezi că au fost folosite arme chimice. 

Vorbind la Paris, marţi, Macron a spus că folosirea armelor chimice reprezintă „o linie roşie” pentru guvernul său.

„Astăzi, agenţiile şi forţele noastre armate nu au stabilit că s-au folosit contra populaţiei civile arme chimice. De îndată ce vom găsi dovezi în acest sens, voi face ce am spus. Prioritatea este lupta contra teroriştilor”, a spus Macron. 

Comentariile lui Macron vin după mai multe relatări despre posibile atacuri cu clor în Siria de la începutul lui ianuarie.

Nouă oameni care au prezentat dificultăţi în a respira au fost trataţi după un atac cu o bombă suspectată că ar fi conţinut clor a fost lansat asupra unui oraş deţinut de rebeli.

Opoziţia din Siria a declarat că un elicopter al guvernului a lansat bomba asupra oraşului Saraqeb, în provincia Idilib. Guvernul sirian neagă cu vehemenţă acuzaţiile că ar folosi arme chimice şi a precizat că nu atacă civilii.

Similare