Doi alpinişti au murit într-o avalanşă produsă pe muntele Ben Nevis din Marea Britanie
Sursa foto:Foto simbol Vizualizari:

Doi alpinişti au murit într-o avalanşă produsă pe muntele Ben Nevis din Marea Britanie

Doi alpinişti au murit şi alţi doi au fost răniţi într-o avalanşă produsă pe muntele Ben Nevis, cel mai înalt munte din Marea Britanie, relatează Press Association şi Reuters.

Poliţia scoţiană a fost informată în legătură cu avalanşa produsă pe la vârful Ben Nevis (1.345 metri înălţime) la ora 11:50 locală şi coordonează operaţiunile de căutare a victimelor şi de salvare a răniţilor.

Incidentul s-a produs în apropiere de oraşul Fort William, în vestul Scoţiei.

Poliţia a confirmat numărul victimelor. "Din păcate, putem confirma că doi oameni au murit şi alţi doi au fost răniţi", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Serviciul de ambulanţă scoţian a fost alertat în legătură cu acest incident şi a trimis o ambulanţă aeriană, trei ambulanţe auto şi o echipă de prim ajutor la faţa locului.

"Sunt veşti tragice", a declarat premierul scoţian, Nicola Sturgeon, într-un mesaj pe Twitter. "Gândurile mele se îndreaptă către familiile victimelor şi către cei răniţi", a spus ea.

La începutul acestui an, o femeie a murit după ce a căzut de pe muntele Ben Nevis de la o înălţime de 150 de metri, scrie Agerpres.
Similare
RECOMANDĂRI