Dezastru în Pakistan. Cel puţin 77 de persoane au murit după ce mai multe avalanşe au îngropat zeci de case
Sursa foto:cnn.com Vizualizari:

Dezastru în Pakistan. Cel puţin 77 de persoane au murit după ce mai multe avalanşe au îngropat zeci de case

Cel puţin 77 de persoane au murit şi alte 94 au fost rănite în nord-estul Pakistanului în urma avalanşelor înregistrate în Kashmirul pakistanez în ultimele 24 de ore.

Avalanşele au fost declanşate de căderea masivă de zăpadă în Valea Neelum, potrivit autorităţilor locale.

Numărul morţilor ar putea creşte întrucât sunt încă multe persoane îngropate în avalanşă. EI sunt căutaţi inclusiv de localnici înarmaţi cu lopeţi.

În India vecină, cel puţin 10 persoane au murit după ce mai multe avalanşe au lovit partea de nord a Kashmirului indian.
Potrivit prognozelor meteo, cantităţi impresionante de zăpadă sunt aşteptate şi pentru vineri.

Zeci de case au fost distruse complet de avalanşe în regiunea Azad Jammu şi Kashmir (AJK), administrată de Pakistan.
Un important oficial al poliţiei indiene a declarat că cinci soldaţi se numără pentru 10 cele victime înregistrate în apropierea graniţei dintre India şi Pakistan, scrie digi24.ro.

Zona este una dintre cele mai tensionate frontiere din punct de vedere militar din lume, unde armatele celor două ţări s-au luptat pentru acest teritoriu disputat timp de zeci de ani. Kashmir-ul a fost divizat între India şi Pakistan de la independenţa acestora, în 1947.

În 2012, o avalanşă a surprins un batalion al armatei pakistaneze staţionat în apropierea graniţei cu India. Cel puţin 124 soldaţi şi 11 civili şi-au pierdut viaţa.

Autoritatea de gestionare a dezastrelor a declarat starea de urgenţă în şapte districte ale acestei provincii bogate în minerale şi a solicitat sprijinul armatei.

Autostrăzile cheie care leagă Pakistanul şi Afganistanul au fost blocate din cauza zăpezii abundente, forţând oficialii să suspende transportul mărfurilor esenţiale spre Afganistan.

Temperaturile scăzute şi ninsorile au dus la moartea a 39 de persoane în şase provincii din Afganistan în ultimele două săptămâni, a declarat Tamim Azimi, purtător de cuvânt al Autorităţii pentru managementul catastrofelor naturale din Afganistan.

Similare
RECOMANDĂRI