Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cursele de tauri de la Pamplona: Folosirea animalelor a fost condamnată de ONG-uri

În Spania au reînceput tradiţionalele curse în faţa taurilor de la Pamplona. Sunt aşteptaţi peste 17 mii de alergători care se vor pune singuri la încercare în faţa unor animale de cel puţin jumătate de tonă. Cursele au loc în fiecare dimineaţă, pe un traseu de 800 de metri.

”El chupinazo" a fost lansat de doi tineri cu sindromul Down şi au dat astfel startul unui nou festival la Pamplona.

"Los sanfermines", aşa cum se numesc participanţii la această sărbătoare, au pus stăpânire pe oraş. Voia bună, muzica şi distracţia vor fi la ordinea zilei pe durata festivalului San Fermin, care a devenit faimos în toată lumea pentru cursele în faţa taurilor.

Folosirea animalelor în acest festival a fost condamnată din nou de ONG-uri. Zeci de persoane au protestat la Pamplona faţă de tradiţia arhaică a coridelor şi au denunţat faptul că 66 de tauri vor fi sacrificaţi pe durata festivalului San Fermin.

Purtător de cuvânt: "Primarul crede că San Fermin poate avea loc şi fără coride şi, deşi se înţelege că o astfel de dezbatere trebuie făcută cu calm, credem că a venit momentul să deschidem discuţia împotriva luptelor cu tauri, un spectacol denigrant pentru societatea noastră".

Festivalul este tot mai popular şi atrage anual zeci de mii de turişti din toată lumea. La ediţia trecută a participat 1 milion şi jumătate de oameni.

Tradiţia taurină a Spaniei este tot mai contestată de apărătorii animalelor, iar organizatorii celebrului festival de la Pamplona se aşteaptă ca, în viitor, să dispară coridele sângeroase, dar nu-şi imaginează o cursă fără tauri.

Similare
RECOMANDĂRI