COVID-19: Malta interzice toate zborurile din 21 martie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

COVID-19: Malta interzice toate zborurile din 21 martie

Malta va interzice toate zborurile de pasageri către insulă şi va permite doar zborurile cargo şi umanitare în cadrul măsurilor de limitare a răspândirii infecţiei cu noul coronavirus, informează Agerpres.

Ţara insulară a raportat până în prezent 38 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, dintre care 32 au contractat virusul peste hotare.

„Sâmbătă va fi o zi neagră pentru sectorul aviaţiei locale şi pentru toţi actorii care au lucrat neobosit pentru a asigura creşterea şi succesul lui în ultimii an. Acum, mai mult ca oricând, este esenţial pentru noi să lucrăm împreună cu guvernul şi cu toţi actorii din domeniu pentru ca aviaţia locală să depăşească această perioadă plină de provocări'', a declarat directorul general al aeroportului internaţional din La Valletta, Alan Borg.

Epidemia COVID-19 şi restricţiile internaţionale asupra călătoriilor au afectat grav economia malteză. Turismul contribuie cu un sfert la PIB-ul Maltei, iar serviciile sale financiare şi sectorul jocurilor de noroc se bazează masiv pe lucrătorii străini.

Ministrul maltez al economiei Silvio Schembri a provocat furie pe reţelele de socializare după ce a declarat în parlament că muncitorii străini care şi-au pierdut locurile de muncă ar trebui să revină în ţările de origine. 
Similare
RECOMANDĂRI