Coronavirus: Turcia trimite materiale medicale în Italia şi Spania
Vizualizari:

Coronavirus: Turcia trimite materiale medicale în Italia şi Spania

Turcia a expediat miercuri transporturi de materiale medicale către Spania şi Italia, cele două ţări europene cel mai grav afectate de pandemia de coronavirus.

Potrivit Agerpres, un avion militar de transport, încărcat cu combinezoane de protecţie, măşti şi gel hidroalcoolic a decolat de la Ankara spre Spania, de unde va zbura spre Italia, conform unui comunicat al Ministerului turc al Apărării.

Turcia a înregistrat oficial 13.500 de cazuri, dintre care 2.700 doar în cursul zilei de marţi. În total 214 persoane au decedat, dintre care 46 în cursul zilei de marţi, conform Ministerului Sănătăţii de la Ankara.

În pofida acestei curbe ascendente, preşedintele Recep Tayyip Erdogan a afirmat luni că Turcia este "una dintre cele mai pregătite ţări din lume pentru a lupta cu această maladie".

Autorităţile turce au luat o serie de măsuri pentru a stopa răspândirea virusului, printre care izolarea persoanelor în vârstă şi a bolnavilor cronici, închiderea şcolilor şi plasarea în carantină a unui număr de 50 de localităţi.
Similare
RECOMANDĂRI