Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Confruntată cu explozia îmbolnăvirilor de coronavirus, Belgia ia măsuri drastice. În magazine se va sta doar 30 de minute, "bula de contact", limitată la 5 persoane

Guvernul belgian a înăsprit din nou măsurile de protecţie, după ce în ţară s-au înmulţit cazurile de coronavirus. Situaţia e din ce în ce mai gravă, în special în oraşul port Anvers, unde în ultima săptămână s-a înregistrat jumătate din numărul total de infectări.

Autorităţile belgiene au convocat de urgenţă Consiliul Naţional de Securitate, în momentul în care numărul cazurilor depăşeşte 66.000 şi cel al deceselor se apropie de 1.000, în această ţară cu 11 milioane de locuitori.

Sunt deja în vigoare măsuri consolidate, cum ar fi purtatul măştii şi în spaţii deschise, în locuri aglomerate.

Guvernul anunţă că restricţiile vor deveni şi mai dure.

În magazine se va sta doar 30 de minute, cu foarte puţine excepţii. Sunt acceptaţi maximum 100 de invitaţi la nuntă şi doar 10 la o recepţie.

Belgienii aveau permisiunea de a se întâlni cu 15 persoane pe săptămână, dar această "bulă de contact", cum se numeşte, e acum redusă la 5.

Belgia este una dintre ţările cu număr mare de decese cauzate de COVID raportat la populaţia sa: 85 de morţi la 100.000 de locuitori.

Bilanţul realizat de autorităţile belgiene este unul special, deoarece sunt integrate şi decesele potenţial legate de virus, fără ca acest lucru să poată fi dovedit printr-un test.

Similare
RECOMANDĂRI