Cine este primul suspect de coronavirus din Coreea de Nord. Acuzaţii între Phenian şi Seul
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cine este primul suspect de coronavirus din Coreea de Nord. Acuzaţii între Phenian şi Seul

Autorităţile sanitare din Coreea de Sud resping acuzaţiile Coreei de Nord şi declară că nu au dovezi că un presupus dezertor care s-ar fi întors în Coreea de Nord este la originea impunerii de măsuri de izolare într-un oraş de frontieră, relatează agenţia de presă Yonhap, preluată de dpa şi Agerpres.

Bărbatul suspectat că ar fi infectat cu noul coronavirus a fugit în urmă cu trei ani din Coreea de Nord în sud, iar acum a trecut din nou graniţa ilegal, în sens invers.

Presa de stat din Coreea de Nord a anunţat că o persoană care a trecut ilegal graniţa din Coreea de Sud este suspectată că ar avea COVID-19, ceea ce ar fi primul caz de virus confirmat oficial de Phenian.

Un oficial sud-coreean a spus însă că autorităţile sanitare nu au găsit nicio legătură între persoană şi orice caz de virus confirmat.

"Persoana nu este nici înregistrată ca pacient COVID-19 şi nici clasificată ca persoană ce a intrat în contact cu pacienţi cu virus", a declarat Yoon Tae-ho, înalt oficial de sănătate, într-un briefing de presă.
Similare
RECOMANDĂRI