Carles Puigdemont a fost eliberat condiţionat. Liderul catalan nu poate părăsi Belgia
Sursa foto:3dots.ro Vizualizari:

Carles Puigdemont a fost eliberat condiţionat. Liderul catalan nu poate părăsi Belgia

Liderul catalan Carles Puigdemont a fost eliberat condiţionat de autorităţile judiciare din Belgia, după ce duminică s-a predat în baza mandatului european de arestare cerut de Madrid. El nu poate părăsi teritoriul belgian şi va apărea în faţa instanţei în următoarele 15 zile, informează Ştirile TVR.

Potrivit deciziei judecătorului de instrucţie, liderul catalan şi cei patru colaboratori apropiaţi care îl însoţesc la Bruxelles nu vor putea părăsi teritoriul belgian şi au obligaţia de a se prezenta periodic la poliţie pe timpul procesului care va urma.

Fiecare etapă procedurală implică o perioadă de 15 zile, astfel că adunate, aceste termene dau un rezultat de 60 de zile în care Carles Puigdemont poate să participe la campania electorală pentru alegerile anticipate din 21 decembrie.

El are şanse mari în acest sens, întrucât este reprezentat de un avocat cu o vastă experienţa în extrădări. În plus, justiţia belgiană a refuzat în trecut cererile Spaniei de a extrăda militanţi ai organizaţiei basce ETA, astfel că nu este exclus să se întâmple acelaşi lucru şi acum.

Similare