Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Au apărut primele imagini cu raidul american din nordul Siriei în care a murit liderul ISIS, Abu Bakr Al Baghdadi

Sâmbătă spre duminică noaptea, trupe de comando ale Statelor Unite au luat cu asalt clădirea în care se ascundea Baghdadi. Refugiat într-un tunel, liderul ISIS a detonat centura cu explozibil pe care o avea asupra lui. Îşi luase cu el în tunel şi doi dintre copii, morţi şi ei când Baghdadi s-a aruncat în aer. Iniţial se anunţase că erau trei copii cu el, dar Pentagonul a revenit.

Sunt imagini cu fiecare etapă a operaţiunii. Trupele americane de comando trag asupra jihadiştilor din complexul de tuneluri şi ascunzători în care se afla al Baghdadi.

Gen. Kenneth McKenzie, comandant CENTCOM: "Cinci membri ISIS erau în interior şi ameninţau trupele noastre. Nu au răspuns la somaţiile de a se preda, strigate în arabă. Erau patru femei şi un bărbat."

După un prim schimb de focuri, în care primii jihadişti întâlniţi au fost eliminaţi, trupele americane de comando au pătruns în clădire şi au descoperit că Baghdadi se ascundea într-un tunel. În momentul în care şi-a dat seama că americanii îl capturează, Al Baghdadi s-a aruncat în aer. Tunelul în care era s-a surpat.

Gen. Kenneth McKenzie, comandant CENTCOM: "După uciderea, sinuciderea lui Baghdadi, trupele noastre au înlăturat resturile de tunel surpat şi au strâns resturi din trupul lui, pentru a face analizeze ADN."

Al Baghdadi a fost identificat cu ajutorul mostrelor ADN care-i fuseseră prelevate când a fost la închisoare în Irak, acum 10 ani, şi nu după un articol de lenjerie de corp, aşa cum se anunţase iniţial.

Similare
RECOMANDĂRI