Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Atac asupra unui aerodrom sirian. Moscova şi regimul sirian acuză Israelul. Şedinţă de urgenţă a Consiliului de securitate al ONU

Un aeroport militar din Siria a fost bombardat luni în zori, iar operaţiunea militară este, deocamdată, învăluită în mister. Aeroportul se află în zona Homs, controlată de trupele guvernamentale. Regimul sirian şi Rusia dau vina pe israelieni pentru acest atac. Pentru moment, guvernul israelian refuza orice comentariu.

Aerodromul ar fi fost atacat cu avioane F 15, aparţinând armatei israeliene. Aparatele de zbor au fost ridicate de la sol din Liban, au rămas în spaţiul aerian libanez şi de acolo au lansat opt rachete teleghidate.

Aşa afirmă guvernul Asad şi Ministerul rus al Apărării. Armata israeliană precizează că, deocamdată, nu are de făcut niciun comentariu.

Iniţial se vorbea despre o operaţiune americană, pentru că, doar câteva ore mai devreme, preşedintele Donald Trump avertiza că guvernul sirian va plăti un preţ mare pentru că ar fi atacat cu gaz toxic un oraş aflat în mâinile rebelilor.

Pentagonul a dezminţit însă imediat ca ar avea vreun amestec în operaţiunea de la aeroportul militar din Homs.

Totuşi, administraţia americană atrage atenţia că regimul sirian va suporta consecinţele, pentru că, din nou, a recurs la arme chimice.

Astăzi Consiliul de securitate al ONU are două şedinţe de urgenţă pentru a discuta despre situaţia din Siria; una la iniţiativa Rusiei, care neagă faptul că regimul sirian ar fi recurs la arme chimice, şi a doua la solicitarea mai multor ţări occidentale, care vor noi măsuri împotriva lui Assad, după presupusul atac chimic, în care ar fi murit zeci de civili.

Similare
RECOMANDĂRI