Atac armat într-un spital din Cehia. Şase persoane şi-au pierdut viaţa, atacatorul s-a sinucis
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Atac armat într-un spital din Cehia. Şase persoane şi-au pierdut viaţa, atacatorul s-a sinucis

Un spital din oraşul Ostrava, din nord-estul Cehiei, a fost evacuat, marţi dimineaţă, în urma unui incident armat. Şase persoane au fost ucise, a anunţat ministrul ceh al sănătăţii Adam Vojtech, citat de postul de radio public ceh, transmite Reuters.

Individul suspectat că ar fi autorul atacului armat comis la un spital din oraşul Ostrava din Republica Cehă s-a sinucis la câteva ore după incident, a informat ministrul de Interne Jan Hamacek, citat de televiziunea cehă, relatează Reuters.

Autorităţile au informat că un bărbat s-a împuşcat în cap, la trei ore în urma desfăşurării atacului armat, într-o maşină căutată de poliţie.

Televiziunea din Republica Cehă susţine că acesta a murit.

"Poliţia a găsit maşina, au auzit împuşcături. Încercăm să îi stabilim identitatea bărbatului care s-a împuşcat în cap înainte ca poliţia să acţioneze", au informat autorităţile pe Twitter.

Postul de radio german Deutsche Welle a relatat iniţial că poliţia a evacuat spitalul şi este în căutarea unui bărbat cu părul scurt, cu o înălţime de aproximativ 1,8 metri şi îmbrăcat cu o jachetă roşie.

"Sunt desfăşurate o unitate de intervenţie a poliţiei regionale şi o echipă de reacţie rapidă. Din păcate, atacul s-a soldat cu mai multe decese'', a declarat ministrul de interne Jan Hamacek pentru postul public de televiziune ceh.

Martorii au auzit focuri de armă dinspre camera de gardă a spitalului universitar din Ostrava, ce are 1.200 de paturi.

Ostrava, oraş industrial din nord-estul Cehiei, situat în apropierea frontierei cu Polonia, are o populaţie de aproximativ 290.000 de locuitori.

Similare
RECOMANDĂRI