Aproximativ 300 de persoane, care protestau împotriva reformei sistemului de pensii, au fost reţinute în Rusia
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Aproximativ 300 de persoane, care protestau împotriva reformei sistemului de pensii, au fost reţinute în Rusia

Mii de susţinători ai liderului opoziţiei, Alexei Navalny, au protestat în Rusia, duminică, împotriva creşterii vârstei de pensionare, un grup pentru drepturile omului a anunţat că cel puţin 291 dintre aceştia au fost reţinuţi de poliţie.

Protestele, pe care poliţiştii le-au întrerupt uneori luându-i la bătaie pe participanţi cu bastoane, au reprezentat o provocare pentru autorităţile care sperau o prezenţă ridicată la alegerile regionale, care au avut loc duminică, în ciuda furiei larg răspândite asupra legii pensiilor.

Modificările aduse vârstei de pensionare, care se află în prezent în Parlament, au redus în jur de 15 puncte procentuale din popularitatea preşedintelui Vladimir Putin. Aceasta este cea mai nepopulară măsură guvernamentală, deoarece o lege din 2005 a redus beneficiile din perioada sovietică, ceea ce a dus la proteste la nivel naţional pentru pensionari.

Navalny, interzis de la televiziunea de stat şi împiedicat să candideze împotriva lui Putin în funcţia de preşedinte la începutul acestui an, speră să profite de furia publică faţă de reforma pensiilor.

Similare
RECOMANDĂRI