Alerte cu bombă în Japonia, în contextul vizitei lui Trump
Sursa foto:b1.ro Vizualizari:

Alerte cu bombă în Japonia, în contextul vizitei lui Trump

Mai multe alerte cu bombă s-au înregistrat luni în Japonia, un fapt foarte rar în arhipelag, în timp ce preşedintele american Donald Trump se află în vizită oficială în această ţară, relatează AFP.

Cu toate acestea, nu a fost găsită nicio urmă de explozivi şi nu a fost făcută nicio arestare, potrivit poliţiei japoneze.

Ameninţările cu bombă s-au înregistrat în mai multe locuri din vestul Japoniei, departe de Tokyo, unde Trump se afla luni.

În prefectura Shiga (vest), o companie de feribot a primit un apel anonim de la un bărbat "care a declarat că a plasat o bombă în interiorul unei ambarcaţiuni de agrement, aşteptată să explodeze o oră mai târziu", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Poliţia a efectuat cercetări intense la bordul navei, ai cărei 290 de pasageri au fost evacuaţi, dar nu a găsit niciun dispozitiv exploziv, în timp ce bărbatul la originea apelului încă era căutat, a adăugat acest purtător de cuvânt.

O altă companie de feribot din Hiroshima a primit ameninţări similare, de asemenea prin telefon.

Legătura maritimă cu Insula Itsukushima, populară în rândul turiştilor pentru renumitul sanctuar shinto înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO, a fost temporar suspendată pentru verificări.

La Osaka (vest), o alertă cu bombă a avut loc într-un mare magazin, care s-a dovedit de asemenea o farsă.

De asemenea, la Kyoto, un operator feroviar a primit o informaţie anonimă că o bombă ar exploda o oră mai târziu într-o gară, potrivit agenţiei de presă Jiji. Gara respectivă a fost temporar închisă, afectând aproximativ 8.000 de călători.

Similare