UE acordă o serie de granturi ERC în valoare de 8,25 milioane de euro pentru a sprijini inovaţia în cercetare
Sursa foto:© European Union, 2020 Vizualizari:

UE acordă o serie de granturi ERC în valoare de 8,25 milioane de euro pentru a sprijini inovaţia în cercetare

Consiliul European de Cercetare (ERC) a acordat granturi Proof of Concept în valoare de până la 8,25 milioane de euro pentru 55 de cercetători din Europa cu proiecte inovatoare în domeniul medical, tehnologic sau managementul conflictelor.

Potrivit caleaeuropeana.ro, granturile ERC Proof of Concept (PoC), în valoare de 150.000 EUR fiecare, pot fi utilizate, de exemplu, pentru a explora oportunităţi de afaceri, a pregăti cereri de brevet sau pentru a verifica viabilitatea practică a conceptelor ştiinţifice. Această injecţie finală de 8,25 milioane EUR duce la un total de 166 de proiecte finanţate de ERC Proof of Concept în 2020. 

Cu această ocazie, Mariya Gabriel, comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, a declarat:

„Granturile Proof of Concept, acordate astăzi de Consiliul European pentru Cercetare, demonstrează modul în care rezultatele cercetării exploratorii inovatoare pot fi aplicate pentru a crea inovaţii de care să beneficieze societatea şi industria. Cercetarea finanţată în acest apel este pregătită să deschidă noi drumuri şi să găsească noi modalităţi de a face faţă provocărilor presante din domeniile sănătăţii, migraţiei şi schimbărilor climatice, printre multe alte domenii.”

Cele 166 de granturi Proof of Concept acordate în 2020 au fost acordate cercetătorilor care lucrează în 21 de ţări: Austria 3, Belgia 8, Elveţia 8, Cipru 1, Germania 23, Grecia 1, Spania 12, Finlanda 1, Franţa 15, Irlanda 1, Israel 11, Italia 17, Luxemburg 2, Olanda 17, Norvegia 1, Polonia 1, Portugalia 2, Suedia 8, Slovenia 1, Turcia 3, Marea Britanie 30.

Similare
RECOMANDĂRI