Postul francez de televiziune TF1 propune cetăţenilor francezi o călătorie în România: ”Această ţară nu poate decât să vă încânte, într-o călătorie între tradiţie şi modernitate"
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Postul francez de televiziune TF1 propune cetăţenilor francezi o călătorie în România: ”Această ţară nu poate decât să vă încânte, într-o călătorie între tradiţie şi modernitate"

Postul francez de televiziune TF1 propune cetăţenilor francezi o călătorie în România ”pentru a descoperi o natură sălbatică şi autentică. Această ţară nu poate decât să vă încânte, într-o călătorie între tradiţie şi modernitate”.

”De-a lungul verii, v-am purtat într-o călătorie în ţări din Europa cu bogăţii neaşteptate. O nouă etapă (…) în România, o ţară a cărei natură luxuriantă ascunde multe surprize. Probabil că v-aţi imaginat că este austeră sau industrială, dar este verde, magnifică, rafinată, reconfortantă”, este descrisă România în reportaj, relatează caleaeuropeana.ro.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în luna iunie 2020, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au scăzut cu 74,5%, iar înnoptarile cu 76,4%. Comparativ cu luna iunie 2019, în luna iunie 2020, la punctele de frontieră, sosirile vizitatorilor străini au scăzut cu 68,7%, iar plecările în străinătate ale vizitatorilor români cu 68,1%.

Din numărul total de sosiri, în luna iunie 2020, sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 96,1%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 3,9%. În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (86,2% din total turişti străini), marea majoritate fiind din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Pentru a veni în sprijinul sectorului turistic, Executivul european a prezentat la mijlocul lunii mai pachetul de recomandări şi linii directoare pentru a ajuta statele membre să ridice treptat restricţiile de călătorie şi să permită firmelor din domeniul turismului să îşi reia activitatea, după luni de carantină, respectând, în acelaşi timp, măsurile necesare de sănătate.

Pachetul de recomandări urmăreşte să ajute sectorul turistic europeană să-şi revină în urma pandemiei de coronavirus, sprijinind întrepinderile, asigurându-se, în acelaşi timp, că Europa continuă să fie principala destinată a turiştilor.

În acelaşi timp, la mijlocul lunii iunie, Comisia Europeană a lansat o platformă web intitulată Re-open EU, dedicată sprijinirii reluării în siguranţă a călătoriilor şi a turismului în întreaga Europă şi care va furniza informaţii în timp real privind frontierele şi disponibilitatea mijloacelor de transport şi a serviciilor de turism din statele membre.

Similare
RECOMANDĂRI