Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

"Europa Azi": UE a ameninţat cu sancţiuni persoanele responsabile de violenţele împotriva protestatarilor din Belarus

Uniunea Europeană a ameninţat cu sancţiuni persoanele responsabile de violenţele împotriva protestatarilor din Belarus. Potrivit unei declaraţii adoptate de statele membre ale blocului comunitar, alegerile prezidenţiale din Belarus nu au fost ''nici libere, nici echitabile''. UE solicită încetarea represiunii şi eliberarea imediată şi necondiţionată a tuturor celor reţinuţi de forţele de ordine. Situaţia din Belarus va fi discutată vineri, la un summit extraordinar al miniştrilor de externe ai UE, convocat de şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell.

SOCIAL-DEMOCRAŢII GERMANI REVIN ÎN FORŢĂ

Social-democraţii germani i-au depăşit brusc în sondaje pe Verzi, după ce l-au nominalizat pe ministrul finanţelor, Olaf Scholz, la funcţia de cancelar. Potrivit sondajelor anterioare, popularitatea social-democraţilor era mult mai redusă faţă de cea a conservatorilor şi Verzilor. Alegerile federale vor avea loc anul viitor şi vor marca finalul celui de-al patrulea mandat al actualului cancelar creştin-democrat Angela Merkel, care a anunţat că nu va mai candida. 

PIERDERI DIN CAUZA PARADISURILOR FISCALE

Partidul Socialist European semnalează că UE a pierdut peste 800 de miliarde de euro din cauza paradisurilor fiscale. Socialiştii europeni spun că banii pierduţi puteau fi investiţi în infrastructură, învăţământ public şi medicină. Ei pledează pentru constrângerea companiilor UE de a plăti impozite acolo unde au profituri. Potrivit Comisiei Europene, UE pierde anual peste 160 miliarde de euro din cauza activităţilor financiare ilicite, ceea ce reprezintă 1 la sută din PIB-ul blocului comunitar.

ANTREPRENORII ÎŞI REDUC CHELTUIELILE
Mai mult de jumătate dintre antreprenorii din Europa Centrală şi de Est se aşteaptă la scăderi ale veniturilor în următorul an, din cauza crizei pandemice. Potrivit unui studiu al asociaţiei internaţionale a întreprinderilor private, antreprenorii aplică măsuri de reducere a cheltuielilor pentru a-şi gestiona mai eficient capitalul. Astfel, 30% dintre antreprenori au recurs deja la disponibilizări, iar 5% ar putea face acelaşi lucru în următoarele 12 luni. 

TEHNOLOGIILE DIGITALE – O NOUĂ ETAPĂ DE PREDARE 

Comisia Europeană a lansat azi, o nouă versiune a programului SELFIE, menit să ajute şcolile să profite la maxim de tehnologiile digitale pentru predare şi învăţare. În condiţiile în care pandemia de Covid-19 încă nu a trecut, platforma online SELFIE a fost reactualizată înaintea redeschiderii şcolilor din multe ţări ale UE, pentru a le ajuta să-şi planifice predarea, inclusiv de la distanţă. Peste 7.000 de şcoli şi aproape 700.000 de utilizatori din aproape 60 de ţări au beneficiat de programul SELFIE, lansat în urmă cu doi ani.
Similare
RECOMANDĂRI