Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

"Europa Azi": Preşedintele Consiliului European şi cel al Comisiei Europene îndeamnă liderii ţărilor UE să sprijine Libanul

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi cel al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au îndemnat liderii ţărilor UE să sprijine Libanul, stat afectat puternic de exploziile din capitala Beirut. Uniunea Europeană a oferit, deja, 33 milioane de euro şi mijloace materiale echipelor de intervenţie din Beirut. Exploziile de acum doua zile din portul capitalei ţării s-au soldat cu peste 130 de morţi şi 5.000 de răniţi. 300.000 de oameni au rămas fără adăpost.

EUROPENII ECONOMISESC MAI MULT
Rata de economisire a gospodăriilor în Uniunea Europeană a înregistrat o creştere record în primul trimestru al anului. Potrivit Oficiului European pentru Statistică, rata de economisire s-a ridicat cu 3,5 puncte procentuale faţă de perioada similară a anului trecut. Eurostat precizează că acest rezultat se datorează scăderii semnificative a cheltuielilor de consum ale gospodăriilor, mai ales în ţări precum Italia, Spania sau Slovenia.

MIGRANŢII DIN GRECIA, AJUTAŢI SĂ SE REPATRIEZE
Grecia a reactivat Programul finanţat de UE pentru reîntoarcea voluntară a migranţilor ilegali în ţara de origine. Programul a fost suspendat în luna martie, din cauza pandemiei de coronavirus. Pentru a-i ajuta să se rapatrieze, UE oferă fiecărui solicitant câte 2.000 de euro. Din luna septembrie a anului trecut, 1.600 de oameni au fost ajutaţi să se întoarcă în Pakistan, Afganistan, Georgia, Iran şi Irak.

ROMÂNIA, AL OPTULEA PRODUCĂTOR DE BERE DIN UE
România a fost, anul trecut, al optulea producător de bere din Uniunea Europeană, arată datele publicate azi de Eurostat, de Ziua intenaţională a acestei băuturi. Pe primul loc rămâne Germania, care a fabricat aproape un sfert din cele peste 34 miliarde de litri de bere cu conţinut de alcool, produsă în UE. Germania e urmată în top de Polonia, Spania, Olanda, Belgia, Franţa şi Cehia. Anul trecut, producţia totală de bere în UE a fost echivalentă cu aproximativ 77 litri pe cap de locuitor. 
Similare
RECOMANDĂRI