Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„Europa Azi”: Comisia Europeană a mai alocat 3,5 milioane de euro pentru refugiaţii şi migranţii din Bosnia şi Herţegovina

TVR MOLDOVA vă prezintă un rezumat al principalelor evenimente care s-au derulat astăzi în Uniunea Europeană.

ÎNTÂRZIERI ALE CAMPANIILOR DE VACCINARE

La o săptămână de la începutul campaniilor naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, imunizarea în Uniunea Europeană înregistrează întârzieri. Ele sunt determinate de lipsa stocurilor suficiente. Potrivit comisarului european pentru sănătate, Stella Kyriakides, cauza nu este volumul comenzilor, ci insuficienţa la scară mondială a capacităţilor de producţie. Comisarul a dat asigurări că situaţia se va ameliora, iar dacă va fi necesar, UE este din nou pregătită să ajute la creşterea producţiei de vaccinuri. Pe 6 ianuarie, Agenţia Europeană a Medicamentului urmează să aprobe al doilea vaccin, produs de compania americană Moderna. În plus, compania germană BioNTech se pregăteşte să lanseze în februarie o nouă linie de producţie în oraşul Marburg, cu o capacitate de 250 de milioane de doze, în prima jumătate a anului.

SPRIJIN U.E. PENTRU REFUGIAŢII ŞI MIGRANŢII VULNERABILI

Comisia Europeană a mai alocat 3,5 milioane de euro pentru refugiaţii şi migranţii din Bosnia şi Herţegovina. Statul balcanic se confruntă cu un dezastru umanitar, după ce 900 de foşti rezidenţi ai centrului pentru migranţi din Lipa au fost nevoiţi să se întoarcă în tabăra de unde au fost evacuaţi. Oamenii trebuiau să fie relocaţi în alte centre din ţară, dar li s-a spus să se întoarcă, în ciuda condiţiilor de îngheţ şi a faptului că tabăra a fost devastată de un incendiu şi nu are canalizare, apă curentă sau electricitate. În plus, alte aproximativ 1.000 de persoane, inclusiv copii, trăiesc în condiţii dure de iarnă, în pădurile din apropiere. Datorită finanţării umanitare, aproape 2000 de oameni vor primi haine calde, pături şi alimente, sprijin psihologic şi asistenţă medicală, inclusiv pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

BEI FINANŢEAZĂ ÎNGRIJIREA PERSOANELOR CU DIZABILITĂŢI

Banca Europeană de Investiţii a acordat un împrumut de 200 de milioane de euro pentru construcţia şi renovarea facilităţilor de îngrijire a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale. Beneficiarul investiţiei este asociaţia Heeren Loo, cea mai mare şi cea mai veche instituţie din Ţările de Jos, specializată în îngrijirea persoanelor cu astfel de dizabilităţi. Cu banii primiţi, asociaţia va construi noi locuinţe şi centre de zi pentru 14 mii de persoane, în peste 300 de localităţi. Potrivit vicepreşedintelui băncii, Christian Kettel Thomsen, finanţarea este oferită în conformitate cu priorităţile europene în domeniul social.
Similare
RECOMANDĂRI