Banca Europeană de Investiţii a aprobat o finanţare de 12.6 miliarde de euro pentru proiecte privind transportul, energia curată şi consolidarea răspunsului la COVID-19, din Europa şi din întreaga lum
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Banca Europeană de Investiţii a aprobat o finanţare de 12.6 miliarde de euro pentru proiecte privind transportul, energia curată şi consolidarea răspunsului la COVID-19, din Europa şi din întreaga lum

Banca Europeană de investiţii a aprobat joi o finanţare de 12.6 miliarde de euro pentru proiecte din Europa şi din întreaga lume.

Potrivit caleaeuropeană.ro, noile finanţări implică investiţii de peste 3,1 miliarde de euro în vederea îmbunătăţii sănătăţii publice, consolidării serviciilor publice şi asigurarea unui sprijin investiţional pentru companiile din sectoarele afectate de pandemia de coronavirus.

Alte 3.5 miliarde de euro implică investiţii din sectorul privat şi scheme de capital de lucru, 3 miliarde de euro vizează investiţii în energie curată şi eficienţă energetică în întreaga lume, în vreme ce 2 miliarde de euro reprezintă un împrumut care va sprijini construcţia unei linii de tren de mare viteză care va lega oraşele italiene Napoli şi Bari.

Încă de la izbucnirea crizei COVID-19, Banca Europeană de Investiţii a aprobat 20.1 miliarde de euro pentru a permite partenerilor publici şi privaţi din întreaga lume să gestioneze mai bine provocările din domeniul sănătăţii, dar şi cele socio-economice.

Consiliul executiv al BEI, reunit joi în sistem de videoconferinţă, a aprobat de asemenea investiţii în domenii precum cel al agriculturii, telecomunicaţiilor şi dezvoltării urbane în Europa, dar şi în Africa, Asia şi America Latină.

”Combaterea schimbărilor climatice şi a pandemiei de COVID-19 trebuie să meargă mână în mână cu obţinerea unei redresări ecologice. Lucrăm în întreaga lume pentru a ajuta la diminuarea impactului pandemiei asupra vieţilor, locurilor de muncă şi companiilor şi pentru a ne asigura că investiţiile se concentrează pe sustenabilitate inovare şi reducerea impactului devastator al schimbărilor climatice. Cele 12.6 miliarde de euro aprobate astăzi arată că BEI colaborează cu mii de parteneri locali pentru a face o schimbare pe termen lung în viaţa oamenilor, în aceste vremuri dificile”, a precizat preşedintele Băncii Europene de Investiţii, Werner Hoyer.

Banca Europeană de Investiţii (BEI) este banca Uniunii Europene. Este instituţia de creditare pe termen lung a UE şi este singura bancă deţinută şi reprezentând interesele statelor membre ale UE. Aceasta oferă finanţări pe termen lung disponibile pentru investiţii solide pentru a contribui la obiectivele politicii UE. BEI lucrează îndeaproape cu alte institututii ale UE pentru a pune în aplicare politica UE.

Fiind cel mai mare debitor şi creditor multilateral ca volum, BEI oferă finanţare şi expertiză pentru proiecte de investiţii solide şi durabile, care contribuie la promovarea obiectivelor politicii UE. Peste 90 la sută din activitatea BEI este axată pe Europa dar sprijină şi politicile externe şi de dezvoltare ale UE .

Similare
RECOMANDĂRI