Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Tinerii antreprenori vor putea beneficia de primul fond de investiţii al startup-urilor

În cadrul Startup Week 2017 a fost inaugurat astăzi Fondul de Investiţii al Start-up-urilor din Republica Moldova. Şi dacă, până astăzi, tinerii antreprenori căutau finanţare peste hotare, de anul viitor vor şti sigur că au de unde accesa bani. Chiar dacă valoarea fondului iniţial este de doar 200 de mii de euro, fondatorii au speranţa că, în câţiva ani, vor putea susţine zeci de idei inovative.

În Republica Moldova există multe mecanismele de finanţare a startupurilor, doar că acestea nu sunt uşor de accesat. De aici vine şi necesitatea creării unui fond de investiţii care ar ajuta tinerii să-şi pună ideile inovative în practică. Pentru început, bugetul de 200 de mii de euro ar finanţa în jur de 10 startupuri şi ar putea fi accesat de anul viitor. Criteriile de selecţie vor depinde de potenţialul viitoarei companii şi de puterea antreprenorului de a convinge că are un proiect viabil.

Bani în fond vor veni de la USAID şi de la Guvernul Suediei, dar şi de la o compania din România, fondată de mai mulţi tineri din Republica Moldova.
 
Dan Sturza spune că a reuşit să se impună pe piaţa din România, acum însă este posibil să dezvolţi un startup şi în Republica Moldova, dacă ai abilităţi şi nu cedezi provocărilor.
 
Chişinău Startup Week este o platformă de comunicare între companii, investitori şi guvern. Timp de cinci zile, antreprenori cu experienta sau cei care abia vor să iniţieze o afacere, participa la 45 de evenimente de comunicare, instruire şi bussines. 
Similare