Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vânzări slabe în pieţe înainte de Paştele Blajinilor

În acest an, Paştile Blajinilor nu mai e la fel de profitabil pentru agenţii economici, ca până acum. Vânzătorii spun că vor rămâne cu marfa nevândută, pentru că oamenii fie au rămas fără bani, fie nu vor să-şi rişte sănătatea şi nu se vor duce la cimitire. Tarabele comercianţilor erau, astăzi, doldora de marfă pentru pomeni dar cumpărătorii cam lipseau. Din cauza pandemiei, anul acesta sărbătoarea a fost amânată pentru zilele de 7 şi 8 iunie.

Chiar dacă Piaţa Centrală din Chişinău arăta astăzi ca un adevărat furnicar, puţini au fost din cei care s-au perindat pe la tarabele cu produse ce pot fi oferite de pomană.

Comercianţii se plâng că şi-au făcut stocuri consistente de marfă, dar nu mai speră la vânzări bune, din cauza pandemiei.

Puţinii cumpărători pe care i-am găsit pe la tarabe spun că nu pot renunţa la tradiţia de a da de pomană la mormintele răposaţilor.

Clienţii au lipsit şi în piaţa de pe bulevardul Dimitrie Cantemir.

Autorităţile locale au anunţat că mijloacele de transport public nu vor circula în acest week-end în Chişinău.

De Blajini, accesul în cimitire va fi permis între orele 08.00 şi 17.00 dar fără maşini şi fără mese îmbelşugate, întinse printre morminte, ca în alţi ani. Măştile şi mănuşile de protecţie sunt obligatorii, la fel şi păstrarea unei distanţe de siguranţă între oameni, de cel puţin un metru şi jumătate.

În această perioadă, comercianţii ambulanţi nu au voie să-şi vândă produsele în apropierea cimitirelor.
 
Similare
RECOMANDĂRI