Tănase: O eventuală includere a ţării noastre în Uniunea Vamală va fi un dezastru, va distruge toată economia
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Tănase: O eventuală includere a ţării noastre în Uniunea Vamală va fi un dezastru, va distruge toată economia

O eventuală aliniere a Republicii Moldova în Uniunea Vamală va fi un dezastru, va distruge toată economia şi aşa fragilă, de această părere este fostul ministru al Justiţiei, Alexandru Tănase, expusă în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

„Igor Dodon când prezintă acest model trebuie să spună lucrurile până la capăt. O eventuală aliniere a unui stat mic cu o economie fragilă, cu o populaţie mai mică de trei ori de cât a unui oraş rusesc, total decapitalizată în acest sistem a Uniunii Vamale, va distruge toată economia Republici Moldova o pulverizează. Kârgâzii sunt nemulţumiţi de această uniune, de la ei au dispărut o mulţime de produse proprii pe care le aveau, sau produsele de import mai calitative şi mai bune, au fost compensate cu produse de proastă calitate care sunt făcute în Federaţia Rusă. Kazahstanul are foarte mari obiecţii, chiar şi cei din Armenia au foarte mari rezerve şi sunt nemulţumiţi de rolul pe care îl au statele mai mici  cu economii fragile,” a declarat fostul ministru. 
 
Tănase este de părere că Acordul de Asociere a Republicii Moldova cu UE a adus avantaje, în mare parte avantaje. „S-a dinamizat exportul, am avut investiţii din UE, am avut multe lucruri de câştigat. O eventuală includere a ţării noastre în sistemul Uniunii Vamale va fi un dezastru în primul rând pentru mediul de afacere şi pentru producătorii locali, care nu sunt competitivi şi  nu au cum să fie, şi nici nu pot fi puşi pe poziţii de egalitate cu producătorii din Rusia, care sunt mai mari, cu resurse,” a conchis acesta. 
 
Similare
RECOMANDĂRI