Serviciul Fiscal de Stat a acumulat la Bugetul public naţional 12,4 miliarde lei în primele patru luni ale anului curent
Sursa foto:sfs.md Vizualizari:

Serviciul Fiscal de Stat a acumulat la Bugetul public naţional 12,4 miliarde lei în primele patru luni ale anului curent

Veniturile acumulate de Serviciul Fiscal de Stat la Bugetul public naţional (BPN) în perioada lunilor ianuarie-aprilie 2019 au crescut, comparativ cu perioada similară a anului 2018, cu 6,3%.

Astfel, în perioada de referinţă, au fost înregistrate încasări în sumă de 12,4 miliarde lei. În raport cu aceleaşi luni din anul precedent, s-a înregistrat o creştere cu 732,7 milioane lei.

Respectiv, la cele patru componente ale Bugetului public naţional, au fost înregistrate următoarele rezultate:

La Bugetul de stat, pe parcursul lunilor ianuarie-aprilie ale anului curent au fost încasate 5,7 miliarde lei, ceea ce constituie cu 251,3 milioane lei mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2018, sau o creştere de 4,6%.

La Bugetele locale, s-au înregistrat încasări de 1,15 miliarde lei, ceea ce reprezintă cu 27,0 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent sau o creştere de 2,4%.

La Bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada menţionată, au fost încasate 4,1 miliarde lei, ceea ce constituie cu 232,7 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau o creştere de 6,0%.

La Fondurile asigurărilor obligatorii de asistenţă medicală s-au acumulat circa 1,4 miliarde lei, cifră ce constituie cu 247,1 milioane lei mai mult comparativ cu lunile ianuarie-aprilie ale anului 2018, sau o creştere de 20,8%.

Similare
RECOMANDĂRI