Săptămâna trecută, Serviciul Vamal a încasat peste 330 de milioane de lei în bugetul de stat
Sursa foto:customs.gov.md Vizualizari:

Săptămâna trecută, Serviciul Vamal a încasat peste 330 de milioane de lei în bugetul de stat

În perioada 09 - 15 aprilie 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 330,3 milioane de lei, fiind perfectate per total 8 160 declaraţii vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 87 de tentative de încălcare a legislaţiei vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 27 de procese-verbale cu privire la contravenţie şi aplicate amenzi în sumă de 78 747 lei.

În aceeaşi perioadă, fluxul unităţilor de transport a constituit 96 985 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate în ziua de sâmbătă, 14 aprilie, iar cele mai solicitate posturi au fost Leuşeni şi Sculeni, cu 2980 şi respectiv, 2158 traversări ale unităţilor de transport.

Pentru comoditatea persoanelor care intenţionează să traverseze frontiera, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 574 111), unde acestea pot afla informaţii privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pot face reclamaţii cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajaţii instituţiei. Pe parcursul săptămânii trecute, operatorii Liniei de informare au răspuns la 279 de solicitări de informaţii legate de vamă.

De asemenea, şoferii îşi pot planifica ruta optimă prin accesarea rubricii ”Trafic Online”, unde pot vedea în timp real traficul din cele mai tranzitate posturi. Aplicaţia este disponibilă pe pagina web a Serviciului Vamal, unde  poate fi găsită şi Harta interactivă a punctelor de trecere.

Similare
RECOMANDĂRI