Republica Moldova intenţionează să preia experienţa României în acordarea plăţilor în agricultură
Sursa foto:economica.net Vizualizari:

Republica Moldova intenţionează să preia experienţa României în acordarea plăţilor în agricultură

Republica Moldova intenţionează să preia experienţa României în acordarea plăţilor în agricultură. Potrivit agenţiei INFOTAG, acest lucru este prevăzut de acordul de cooperare bilaterală, semnat de Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) din Republica Moldova şi agenţia similar din România.

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Liviu Volconovici, a declarat după procedura de semnare a acordului că această colaborare va intensifica activităţile ce ţin de dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale tinerilor, bazate pe cunoaşterea şi gestionarea optimă a resurselor. 

"Vor fi create facilităţi pentru tinerii fermieri din Republica Moldova în vederea instruirii acestora, schimbului de experienţă şi bune practici cu instituţiile şi organizaţiile de profil din România", a remarcat el.

Conform acordului, agenţia română va acorda asistenţă în procesul de stabilire a unor politici şi proceduri uniforme în domeniul stimulării investiţiilor în sectorul agricol, va contribui prin transfer de experienţă la perfecţionarea şi dezvoltarea competenţelor AIPA pentru instituirea şi dezvoltarea unor forme, mecanisme şi proceduri clare şi eficiente de intervenţie în agricultură, în Republica Moldova, precum şi va acorda suport la implementarea şi perfectarea sistemului de management şi control intern, în scopul asigurării unei gestiuni eficiente de subvenţionare în cadrul AIPA.

Totodată, părţile vor aprofunda colaborarea în domeniul instruirii personalului, atât a celui din aparatul central, cât şi a celui din oficiile teritoriale, prin organizarea şcolilor de vară/iarnă în România şi Republica Moldova, cu posibilitatea atragerii experţilor din ţările membre ale UE.
Similare
RECOMANDĂRI