Republica Moldova în top 10 cele mai inovative economii în domeniul aplicaţiilor mobile
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Republica Moldova în top 10 cele mai inovative economii în domeniul aplicaţiilor mobile

Republica Moldova se află pe locul 48 din 126 de state incluse în clasamentul inovaţiei în lume pe 2018 realizat de Universitatea americană Cornell, şcoala de management franceză Insead şi Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale (WIPO).

Moldova se află pe locul 48, imediat după Ucraina, Vietnam, Rusia şi Chile, dar înaintea României şi Turciei, notează mold-street.com.

Ţara noastră este menţionată alături de Ucraina şi Vietnam ca state cu venituri reduse, dar care se remarcă "prin performanţe mai bune decât ar fi de aşteptat în funcţie de nivelul lor de intrare".

Moldova, performanţe la aplicaţii mobile

În plus Moldova este inclusă pe locul 10 într-un top 15 economii inovative la capitolul crearea de aplicaţii mobile, în spatele Estoniei, Suediei, Danemarcei sau Koreii, dar înaintea unor state precum Hong Kong, Slovenia, Elveţia sau Statelor Unite.

Ratingul global elaborat anual, cu începere din 2007, de către experţii Organizaţiei Internaţionale pentru Proprietatea Intelectuală este bazat pe 80 de indicatori, de la crearea aplicaţiilor mobile până la cheltuielile pentru educaţie, publicaţiile ştiinţifice şi tehnice, calitatea principalelor universităţi, posibilitatea microfinanţării şi firmele finanţate cu capital de risc, cadrul legislativ al procesului şi chiar gradul de influenţă a corupţiei. 

Notele pe care le ia la aceste capitole o ţară sau alta îţi găsesc reflectare într-un indicator de sinteză.

Similare
RECOMANDĂRI