Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Regia Apă-Canal Soroca ar putea intra în proces de insolvabilitate

Principala întreprindere care asigură cu apă potabilă municipiul Soroca ar putea intra în proces de insolvabilitate pentru o datorie de peste 25 de milioane de lei. Autorităţile locale au o săptămână la dispoziţie pentru a găsi soluţii, în caz contrar, întreprinderea va fi lichidată.

Cele 25 de milioane de lei datorii au fost acumulate in ultimii 3 ani. Sunt restante faţă de furnizorul de apă, întreprinderea Aqua Nord, dar şi faţă de alti creditori.
 
Consumatorii, în mare parte, îşi achită facturile la timp. Un metru cub de apă la Soroca costa 30 de lei, aproape de 3 ori mai mult faţă de Chişinău. Chiar şi aşa, banii abia de acoperă cheltuielile pentru salariile angajaţilor.

 În cazul în care întreprinderea nu-şi va achita facturile restante, povara datoriilor va cădea pe seama Consiliului Raional Soroca. Asta pentru că autorităţile locale au semnat în calitate de garant pentru împrumutul luat de Apă Canal Soroca pentru construcţia unui nou apeduct. Acum autorităţile sunt în căutare de soluţii.
 
Până pe 19 iunie, Regia Apă Canal Soroca trebie să achite o datorie faţă de creditori în valoare de 44 de mii de euro. Dacă banii nu vor fi găsiţi, întreprinderea va intra în faliment.
Similare
RECOMANDĂRI