R. Moldova va primi circa 30 de milioane de euro pentru a realiza Proiectul de înregistrare şi evaluare financiară
Sursa foto:parlament.md Vizualizari:

R. Moldova va primi circa 30 de milioane de euro pentru a realiza Proiectul de înregistrare şi evaluare financiară

Procesul de evaluare şi înregistrare a proprietăţii funciare private şi publice urmează a fi finalizat. Republica Moldova va primi 30,1 milioane de euro pentru realizarea acestui proiect.  Parlamentul a ratificat, în şedinţa de astăzi, Acordul de finanţare dintre Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare în vederea realizării Proiectului de înregistrare şi evaluare funciară.

Proiectul face parte din Cadrul de Parteneriat al Băncii Mondiale cu Republica Moldova pentru anii 2018-2021 şi are ca obiectiv îmbunătăţirea calităţii şi transparenţei sistemului de administrare a terenurilor şi de evaluare a proprietăţii. Acesta include patru componente - înregistrarea primară a bunurilor imobile, evaluarea acestora, consolidarea sistemului de administrare funciară şi consolidarea capacităţii şi managementului de proiect.
 
Acţiunile se vor realiza în baza  Acordului de finanţare dintre Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare prin care se va aloca un împrumut, în valoare  de 30,1 milioane euro. Resursele vor fi acordate sub formă de proiect investiţional. Condiţiile financiare aferente împrumutului prevăd un termen de maturitate de 30 de ani, inclusiv perioada de graţie 5 ani, rambursarea se va efectua în plăţi semianuale,rata dobânzii fiind una fixă, de 1,38% anual.
 
Acordul de finanţare dintre Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare în vederea realizării Proiectului de înregistrare şi evaluare funciară a fost semnat, la Chişinău, la 17 septembrie 2018.  Pentru ratificarea acestuia au votat 52 de deputaţi din cei prezenţi la şedinţă.
Similare
RECOMANDĂRI