Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Primăvara întârziată nu influenţează starea culturilor agricole

Viitoarele recolte nu sunt în pericol. Condiţiile meteo din această primăvară nu influenţează starea culturilor agricole, iar cele peste 410 miii de hectare de terenuri însămânţate în toamnă nu au avut de suferit. Reprezentanţii Ministerului Agriculturii promit că vor da 640 de milioane de lei subvenţii pentru fermieri.

Anul 2018 pare să fie prielnic pentru agricultori. Chiar dacă primavara a întârziat cu vreo două săptămâni, culturile nu au de suferit. În această primăvară, vor fi însămânţate 960 de mii de hectare de terenuri, 480 de mii cu porumb şi 360 de mii cu floarea-soarelui. Pe restul suprafeţelor se va cultiva soia, orz, mazăre, sfeclă de zahăr şi grâu.

Agricultorii vor avea seminţe atât cât le este necesar, iar multe dintre procedurile birocratice vor fi simplificate. Toate acestea, vor duce la sporirea productivităţii.

În 2018, şi sistemele antigrindină se vor extinde.

Ministerul Agriculturii promite că va face schimbări în legislaţia apelor pentru a favoriza accesul la irigaţii. Agricultorii sunt îndemnaţi să îşi asigure terenurile agricole, pentru că doar 2% dintre aceştia dispun de asigurare. Iar la subvenţii, suma maximă ce poate fi accesată este de 3 milioane de lei.
Similare
RECOMANDĂRI