Oraşul Leova va beneficia de servicii calitative de canalizare, cu sprijinul UE
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Oraşul Leova va beneficia de servicii calitative de canalizare, cu sprijinul UE

Peste 1 700 de locuitori ai oraşului Leova vor avea acces la un sistem de canalizare centralizat, în urma construcţiei unui tronson de 13,5 km de reţele interne de canalizare şi a racordării la acestea a 690 de case individuale de locuit. Lucrările vor fi efectuate în cadrul măsurii investiţionale „Extinderea sistemului de canalizare din oraşul Leova. Construcţia staţiei de pompare a apelor uzate din oraşul Leova", susţinută financiar de Uniunea Europeană.

Lucrările de construcţie în cadrul proiectului dat, implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud), au demarat în luna septembrie. „Antreprenorul a amenajat şantierul şi a iniţiat deja primele lucrări în cadrul proiectului dat, dislocându-şi la faţa locului tehnica, materialele şi utilajul. Astfel, în prezent, de către operatorul economic contractat au fost executate lucrări de terasamente pe o suprafaţă de 492 m3, s-au montat circa 500 metri liniari de ţevi de canalizare, cămine de vizitare şi de racordare”, au explicat surse de la ADR Sud, scrie Moldpres.

"Accesul sustenabil la apă potabilă curată şi de calitate, la fel ca şi serviciile sanitare, sunt cheia dezvoltării economice şi sociale pentru orice societate. Canalizarea reprezintă o miză majoră atât pentru sănătatea publică, cât şi pentru dezvoltarea durabilă. Existenţa unui sistem de canalizare coerent condiţionează calitatea mediului înconjurător şi implicit a vieţii. Prin intermediul acestui proiect, Uniunea Europeană asigură suportul pentru îmbunătăţirea vieţii cotidiene a moldovenilor, contribuind la o mai bună infrastructură de alimentare cu apă şi de canalizare în mediul rural", a afirmat Maria Culeşov, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud.

Şi Alexandru Bujorean, primarul oraşului Leova, a subliniat importanţa acestui proiect şi a exprimat mulţumiri Uniunii Europene pentru sprijinul financiar acordat.  „Pentru mine şi colegii mei acest proiect investiţional este nu doar unul de infrastructură, ci şi un proiect pentru generaţii, care va plasa oraşul nostru în rândul localităţilor în care serviciile de calitate sunt şi pot fi prestate la standarde europene. Cu siguranţă, copiii şi nepoţii noştri vor aprecia ceea ce realizăm noi astăzi la Leova, împreună cu partenerii noştri”, a estimat Alexandru Bujorean.

Măsura investiţională „Extinderea sistemului de canalizare din oraşul Leova. Construcţia staţiei de pompare a apelor uzate din oraşul Leova" este finanţată de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ Moldova) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului şi sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare.

Similare
RECOMANDĂRI