O nouă devalorizare a rublei de la Tiraspol. Cursul acesteia ajunge leul din urmă
Sursa foto:Deschide.md Vizualizari:

O nouă devalorizare a rublei de la Tiraspol. Cursul acesteia ajunge leul din urmă

Din 9 noiembrie, aşa-zisa bancă republicană transnistreană a stabilit un nou curs oficial al dolarului american la nivelul de 15,50 ruble locale. E o devalorizare cu 3,3% şi vine la doar cinci luni după deprecierea cu circa 33% din luna iunie a acestui an.

Autorităţile de la Tiraspol susţin că modificarea corespunde parametrilor coridorului valutar de 15,0-15,5 aşa-zisei ruble transnistrene, pentru un dolar, aşa cum s-a stabilit în principalele direcţii ale politicii monetare pentru anul 2017, aprobate de Consiliul băncii republicane transnistrene pe 16 iunie 2017, notează mold-street.com.

Aşa-zisa rublă transnistreană a pierdut în acest an circa 40% din valoare

"Decizia a fost luată ţinând cont de situaţia actuală a pieţei valutare, caracterizată printr-o creştere sezonieră a cererii de valută străină, în primul rând pentru furnizarea de bunuri de consum importate în premergătoare sărbătorilor de Revelion şi stabilirea rezervelor pentru prima lună a anului viitor. În plus, în mod tradiţional în această perioadă, veniturile din exporturi sunt reduse, care se datorează, în principal, naturii ciclice a producţiei şi executării contractelor", susţine administraţia băncii republicane transnistrene.

Totodată aceasta dă asigurări că până la sfârşitul anului 2017 cursul de schimb al aşa-zisei ruble transnistrene va rămâne în cadrul coridorului aprobat, iar autoritatea îşi va respecta obligaţiile pentru furnizarea de valută.

Similare