Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Instabilitatea politică şi problemele din justiţie afectează mediul de afaceri

Instabilitatea politică, problemele din sistemul judiciar, dar şi lipsa forţei de muncă sunt principalii factori ce afectează mediul de afaceri din Republica Moldova. Echipa economică germană şi Asociaţia Businessului European din Moldova au prezentat un studiu în care sunt descrise barierele de care se ciocnesc investitorii. Studiul conţine si propuneri de reforme pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri.

Situaţia politică rămâne principala temere atât a investitorilor străini, cât şi a celor locali. Mulţi dintre oamenii de afaceri cred că odată cu numirea unui procuror independent se va produce şi o adevărată reformă a justiţiei.

Alexandru Cernouţan este directorul unei companii din Letonia care produce ambalaje din lemn în Republica Moldova. El spune că investitorii străini trebuie să analizeze foarte bine piaţa locală.
 
Pe lângă instabilitatea politică, antreprenorii spun că Republica Moldova duce lipsă de forţă de muncă tânără.

Coform studiului, este nevoie de o reformă în domeniul educaţiei prin consolidare instituţiilor de învăţământ, care  ar putea astfel să oprească exodul tinerilor din ţară.
Similare
RECOMANDĂRI