Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Încă cinci membri s-au asociat clusterului din Soroca, pentru a dezvolta noi proiecte

Tot mai multe companii tind să se asocieze în cadrul clusterului din Soroca, pentru a dezvolta noi proiecte. La un an de la lansare, alţi cinci membri s-au aliniat acestei iniţiative, susţinută de Organizaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

Pentru Svetlana Zeru, din Soroca, asocierea prin intermediul clusterului a însemnat un pas înainte pentru mica sa afacere. Este specializată în coaserea hăinuţelor pentru bebeluşi, iar acum încearcă să treacă Prutul, pentru a-şi extinde piaţa de desfacere.
 
„In asociatie este mai usor de  lucra si dezvolta afacerea. Daca reusim sa achitam salarii si sa ne mentinem pe piata sinterna e bine. Chiar incercam si in Romania ca e mai aproape”, spune Svetlana Zeru, antreprenor.
 
In mica sa afacere, femeia are angajate două croitorese.
 
„Nu e femeie ca sa nui placa hainele pentru copii. Cand le cosi ai un copilasi imbracat frumusel. Ne place”, spune Victoria Postolachi, croitoreasă.
 
La doar un an de la deschiderea clusterului, o bună parte din membri acestuia au reuşit să-şi extindă piaţa de desfacere sau chiar să stabilească contacte de colaborare cu diverse branduri străine. Există mare potenţial pentru dezvoltarea domeniului dar, din păcate, forţa de muncă e puţină.

„O problema serioasa cu care ne confruntam este cea a cadrelor si concurenta merge pentru angajati si noi am implementat al treulea proiect pentru organizarea unui centru de instruire al croitoreselor si a somerilor”, spune Andrei Mîrza, managerul clusterului din Soroca.
 
Clusterele reprezintă concentrări geografice de instituţii şi companii interconectate, dintr-un anumit domeniu. Acestea sunt populare în întreaga lume.
Similare
RECOMANDĂRI