Igor Munteanu, despre decizia Curţii de arbitraj de la Stockholm: Deciziile luate de acest guvern sunt riscante, superficiale şi concepute prost
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Munteanu, despre decizia Curţii de arbitraj de la Stockholm: Deciziile luate de acest guvern sunt riscante, superficiale şi concepute prost

Deputatul PPDA Igor Munteanu susţine că Guvernul Republicii Moldova şi Agenţia Proprietăţi Publice trebuie să dea explicaţii în cazul deciziei de reziliere a contractului de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău, decizie suspendată de către Curtea de Arbitraj de la Stockholm .

„Decizia Arbitrajului de la Stockholm de a stopa executarea acţiunii de reziliere a Contractului este, din păcate, logică şi uşor de anticipat. Odată pornit un litigiu, părţile nu-şi pot modifica poziţiile, folosindu-se de pârghiile instituţionale până la momentul deliberării arbitrale. Deciziile luate de acest guvern sunt riscante, superficiale şi concepute prost. De aici şi primul cartonaş roşu de la Arbitrajul din Stockholm”, a scris Igor Munteanu pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Comisiei de Control al Finanţelor Publice susţine că actualul guvern dă dovadă de incompetenţă, care ar putea costa cetăţenii Republicii Moldova peste 900 de milioane de dolari.

„uspiciunea mea se întăreşte pe măsură ce am deplâns în mai multe rânduri ”lipsa de acţiuni în instanţele de judecată contra oficialilor complici la concursul trucat din 2013”, guvernul apăsa pe accelerator în vederea lansării unui dubios proiect legat de cele 5 ”Aeroporturi ale Moldovei”, inclusiv unul la Ciadâr Lunga, promovat cu mult sârg de actualul guvern Chicu, sub camuflajul ”demonopolizării pieţei aeronautice”, oferindu-i în schimb concesionarului cipriot kg de ”amuniţie juridică” într-un litigiu deschis la Stockholm, care ne-ar putea costa 900 mln de euro”, a adăugat Munteanu.

Amintim că Avia Invest SRL a anunţat luni, 3 august, că arbitrajul de la Stockholm a interzis rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău. Potrivit reprezentanţilor companiei, decizia a fost făcută publică duminică, 2 august.
Similare
RECOMANDĂRI